Укратко

КАДАР[24] је студио за децу и младе који се бави позориштем, филмом, телевизијом и интернетом. Полазници имају прилику да бесплатно стекну елементарно образовање из области драмске уметности и културе медија.

Деца, пре свега

КАДАР[24] окупља децу свих ваљевских основних и средњих школа, од првог до осмог разреда, односно од прве до четврте године.

Фокусиран на неговање сензибилног дечијег духа и охрабривање критичког мишљења, омогућава им да буду оно што јесу.

Охрабрује их да слободно изразе своје потребе, размишљања и афинитете. Прецизно и аутентично.

Радост игре

КАДАР[24] инсистира на игри и машти, подстичући стваралачки потенцијал и лични ангажман сваког детета.

Игра је најбоље полазиште за учење. Свако решење, сазнање, или закључак проистекао из игре је оригиналнији и трајније меморисан.

Зато Студио КАДАР[24] промовише радост игре, као основни принцип деловања.

Лого Студија КАДАР 24

Креативна база

КАДАР[24] је место сабирања свих креативних и људи добрих намера, њихових идеја, знања и умећа.

Током сваког циклуса, Студио КАДАР[24] ствара базу талентоване и едуковане деце. На тај начин њихов потенцијал оживљава у продукцији разноврсних медијских садржаја за децу и младе.

Стручни тим, са сарадницима је темељ ове базе. Она је ту да пружи уточиште и мотивише на стварање.

Вредно, а бесплатно

КАДАР[24] пружа шансу свој заинтересованој деци да буду стипендисти Студија. Увек се награђује труд и лично ангажовање. Свако има прилику да се избори за бесплатно похађање часова.

Свакога месеца, најуспешнији полазници могу добити 100, 50 и 24% стипендије.

Најдаровитија деца која успешно положе аудицију, а нису у могућности да плате котизацију, постају део КАДАР[24] тима.

Добро друштво

КАДАР[24] је могућ само уз помоћ пријатеља, људи добре воље и друштвено одговорних фирми. Студио остварује сарадњу на обострано задовољство са многим институцијама, организацијама, фирмама и појединцима.

Наши пријатељи, сарадници и донатори (по реду појављивања): ОШ ”Нада Пурић”, Центар за културу Ваљево, Телевизија Ваљево плус, Удружење Electe, Босис, Kontext, Electe Production, WebMedia, Удружење Дијалог, Муња-Електроник, Копакабана кафа, ОШ ”Владика Николај Велимировић”, ОШ ”Андра Савчић”, ОШ ”Сестре Илић”, ОШ ”Милован Глишић”, SiteGround, Ваљевска гимназија, ПИПС студио, ChemiCloud, Блист, Винарија ”Романса”, Техничка школа Ваљево, Економска школа Ваљево, Медицинска школа Ваљево, NecaPress […]

Идеја крупног плана

КАДАР[24] је рођен 1. априла 2012. године у ОШ “Нада Пурић”. Најпре, као својеврсни лабораторијум, креативно је експериментисао са најталентованијом децом Четврте школе.

Охрабрен одличним резултатима рада и великим интересовањем најмлађих, прераста у Креативни студио КАДАР[24]. Било је то 2014. године, у сарадњи са пет ваљевских основних школа.

Данас, Студио КАДАР[24] укључује сву заинтересовану децу свих ваљевских основних и средњих школа. Такође, отворено позива све заинтересоване уметнике, педагоге и професионалце из области драмске уметности и културе медија да се придруже.