Укратко

КАДАР[24] је студио за децу и младе који се бави позориштем, филмом, телевизијом и интернетом. Полазници имају прилику да бесплатно стекну елементарно образовање из области драмске уметности и културе медија. Покреће га ПАРАДОКС група.

Деца,
пре свега

КАДАР[24] окупља децу свих ваљевских основних и средњих школа, од првог до осмог разреда, односно од прве до четврте године.

Фокусиран на неговање сензибилног дечијег духа и охрабривање критичког мишљења, омогућава им да буду оно што јесу.

Охрабрује их да слободно изразе своје потребе, размишљања и афинитете. Прецизно и аутентично.

РАДОСТ ИГРЕ

КАДАР[24] инсистира на игри и машти, подстичући стваралачки потенцијал и лични ангажман сваког детета.

Игра је најбоље полазиште за учење. Свако решење, сазнање, или закључак проистекао из игре је оригиналнији и трајније меморисан.

Зато Студио КАДАР[24] промовише радост игре, као основни принцип деловања.

Креативна база

КАДАР[24] је место сабирања свих креативних и људи добрих намера, њихових идеја, знања и умећа.

Током сваког циклуса, Студио КАДАР[24] ствара базу талентоване и едуковане деце. На тај начин њихов потенцијал оживљава у продукцији разноврсних медијских садржаја за децу и младе.

Стручни тим, са сарадницима је темељ ове базе. Она је ту да пружи уточиште и мотивише на стварање.

Kadar 24 časovi glume
Пусти видео запис
Мени је Кадар 24 место где се највише опуштам, јер волим то што радимо. Мислим да се Кадар разликује од других школа глуме. Сви смо као једна весела породица.
Лука Плавшић
Кадровац од 2016. године
Кадар ми је помогао да се ослободим и схватим да не мора свака ситница да буде ”крај света” и не могу да замислим како би ми живот изгледао да нисам кренула.
Ива Лазаревић
Кадровац од 2017. године

КАДАР[24] пружа шансу свој заинтересованој деци да буду стипендисти Студија. Увек се награђује труд и лично ангажовање. Свако има прилику да се избори за бесплатно похађање часова.

Свакога месеца, најуспешнији полазници могу добити 100, 50 и 24% стипендије.

Најдаровитија деца која успешно положе аудицију, а нису у могућности да плате котизацију, постају део КАДАР[24] тима.

КАДАР[24] је рођен 1. априла 2012. године у ОШ “Нада Пурић”. Најпре, као својеврсни лабораторијум, креативно је експериментисао са најталентованијом децом Четврте школе.

Охрабрен одличним резултатима рада и великим интересовањем најмлађих, прераста у Креативни студио КАДАР[24]. Било је то 2014. године, у сарадњи са пет ваљевских основних школа.

Данас, Студио КАДАР[24] укључује сву заинтересовану децу свих ваљевских основних и средњих школа. Такође, отворено позива све заинтересоване уметнике, педагоге и професионалце из области драмске уметности и културе медија да се придруже.