Фебруар у кадру

Фебруар – Зима још увек оставља оштар мирис у ноздрвама. Крај јој се помало и назире, те се радујемо пролећу и новој енергији коју оно буди у човеку. Искористили смо распуст и „појачали“ број сусрета у Студију, како бисмо провели што више времена заједно, док школске обавезе опет не нагрну.

И у фебруару је троје Кадроваца награђено стипендијом, за своју посвећеност током претходног месеца – Душица, Давид С. и Ђорђе. Вредно су радили и приуштили нам много незаборавних вежби, захваљујући брижљивом вођењу својих раскошних талената.

Душица Јаковљевић

Душица Јаковљевић, Студио Кадар 24

Душица Јаковљевић је на аудицију дошла помало стидљива, али одлучна да се бави глумом. Када је стала на сцену пред први задатак, било је јасно да ћемо много тога лепог открити са њом.

Веома пристојна, лепа, зрела девојчица, приватно не прича много, али сцена је њена оаза и место где итекако много тога има и уме да каже. Озбиљно и с љубављу приступа свакој вежби. Чак и ако нема идеју у одређеном тренутку, што је нормално, не одустаје тек тако. Уме потпуно неочекивано да се „откачи“ и заигра.

Њен израз је веома артикулисан и прецизан, како физички тако и вербални. Поседује изузетно лепу боју гласа, којим уме предивно и да запева. Једном речју, она је чудесна млада особа и права Дамица. Још једно мало благо нашег тима, које ће тек заблистати.

Ђорђе Плавшић

Ђорђе Плавшић, Студио Кадар 24

Ђорђе Плавшић је такође наш нови другар. Прикључио нам се желећи да се бави глумом и режијом. Онако успут нам је открио да је написао неколико позоришних комада, за представе које су поставили у њиховој школи.

Он не крије да поред позоришта воли и политику. Спој те две љубави је свакако веома чудан, али не и код Ђорђа. За дечака његових година, самопоуздање је нешто што се подразумева. Сваки задатак који се пред њега постави, он снажно граби. Ужива на сцени. Елоквентан, шармантан, маштовит, увек „вуче“ партнера у правом смеру.

Његова склоност ка политици често исплива на површину када се нађе у „необраном грожђу“, па се вешто из њега извлачи. У сваком случају, то је додатни квалитет који ће му значити у грађењу међуљудских односа.

Давид Стојковић

Давид Стојковић, Студио Кадар 24

Давид Стојковић је са нама већ другу сезону. Моментално се уклопио и у нову генерацију, јер његов слободни дух плени и најзатвореније душе. Врхунски импровизатор и одличан имитатор, један је од оних са којима свако воли да ради.

Несебично дели свој таленат и тиме покреће дух игре међу свим полазницима. Духовит, емотиван и врло отворен, вечито је извор добре атмосфере на часу. Између њега и сцене, љубав је обострана. Увек је спреман на акцију, чак и онда када није потпуно спреман.

Шармом налази решење и у тренуцима недостатка оригиналних идеја. Бави се и боксом, па самим тим нјегов борилачки дух провејава и кроз креативни рад. Наш Давид је, такође, понос Студија Кадар 24.

Нешто за крај

Ова тројка заслужено је награђена. Бавећи се вежбама Шта ти је – Ништа, Пожури – хоћу; Начином извршавања одређених радњи, Животињских карактера и многим другим којима смо се у овој фази циклуса бавили.

Доносили су веома занимљиве идеје и решења.
Напредују и из часа у час. Потврђују зашто су ту и пружају нам неописиву сатисфакцију, па се и наша лествица неминовно подиже.

Види и ове приче...