Осмица за љубав

Осмица за љубав и игру

Сваки дан је дар. Сваки час шанса да урадимо нешто добро, не само за нас, већ и за друге. Сваки тренутак може постати онај који ћемо заувек памтити, који ће нас учинити срећним, поносним, или пак тужним, разочараним… Али, свакако живим и живота достојним. Један трен може нам потпуно променити све.

Пре тачно осам година, наш је живот итекако промењен. Тог првог априла десило сe наше мало чудо, родио се Кадар 24.

Био је он весела и радознала беба. Из дана у дан je растао и развијао се. Много се смејао, истраживао, падао, устајао, напредовао, откривао, док није стао на своје ноге. Од малог чупавог бебаћа, постајао је све храбрији и сигурнији у своје постојање. Никада му није било доста игре. Никада се није могао заситити новим људима. Константо је у потрази за oсвежењем, које га чини бољим и занимљивијим. Увек је постављао нове изазове и подизао лествицу креативних циљева. Сати, дани и године учења и безрезервног давања, довели су га до чаробног броја осам. Симбола бесконачности.

Бесконачно је поље лепоте…

Није мала ствар та осмица. Прошли смо сито и решето, што би наш народ рекао . Много уложеног труда и љубави, са свачије стране, нас је и довело ту где јесмо. Више од 150 талентованих младих уметничких душа је утиснуло своје трагове. Неки су се задржавали краће, неки дуже. А предуслов је одувек био да се сви осећамо добро и сигурно једни са другима. Зато и јесмо једна велика породица у којој и када неко оде, заувек остаје део ње. Једном Кадровац, увек Кадровац.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=6KEsHGRF3Us[/embedyt]

Кадровци треће сезоне – К24 YouTube канал

Брзо је пролетело ових осам година. Као да смо јуче отворили врата Четврте школе и заједно ушли у свет препун неоткривених тајни и умећа. Толико радосних момената, срећно завршених трагања је стало у овај период. Природно, било је и посртања и неостварених жеља, али не и одустајања. Сваки корак уназад залечен је хрпом осмеха који се пролама на сваком сусрету Кадроваца. Неретко је и до суза доводио.

Десе се и оне жуте минуте када се затресе све, јер нисмо на нивоу задатка. Та мешавина емоција које искрено делимо и чувамо у нашем дому, штити нас од површности и тера да тежимо људскости, пре свега.

Осмица за љубав!

Какогод, време је пред нама, а оно је увек најбољи доказ вредности нечега. Удахнућемо дубоко и наставити даље. Кроз нове неистражене пределе, нове стазе на нашем добро утабаном путу.

Осмица за љубав и игру, које нас хране и чувају, је наш понос. Бесконачно је поље лепоте младог бића, које је жељно да нађе простор за свој израз. А када га нађе, то је посебан осећај. Слабо упоредив. Тада вам срце постане као кула, која се никада неће срушити. То даје снагу. Кроз вене се тада сјури свежа крв и морате да дишете и трчите све даље.

Силом прилика, не можемо данас да прославимо рођендан како смо планирали. Наш осмогодишњак се неће љутити, јер нам је увек у срцу, које је огромно.

Жив и здрав нам био Кадар 24, са свим својим добрим, паметним, талентованим главицама које га чине и онима које ће нам тек доћи.

Види и ове приче...