ОШ Милован Глишић: Почетак

ОШ Милован Глишић – Прошли су празници, али и досадне кише. Леп и, пре свега, сунчан, дан за почетак друге фазе креативног студија Кадар 24 – аудиције по школама.

На Марковдан, 8. маја кренули смо у школу која носи име првог драматурга Народног позоришта у Београду. Чича Милован Глишић смешио се испод каменог брка у холу школе, док се правила гужва пред почетак аудиције.

Позитивни утисци са презентације идеје Кадар 24 у овој школи, охрабривали су нас да је изабрано право место за почетак. Окружени књигама и сликама наших књижевних великана, започесмо нашу мисију у библиотеци школе.

Задовољни оним што су показали многи ученици ОШ Милован Глишић, спремамо се за аудицију у Четвртој.

Погледајте галерију.

Укратко о школи

Данас школа располаже са 10 класичних учионица, 8 учионица за разредну наставу, 2 учионице за продужени боравак ученика, учионицом за рад са мултимедијом.

Такође школа има радионицу за техничко образовање, модерно опремљеном учионицом за информатику, библиотеком, кухињом и трпезаријом за продужени боравак ученика, фискултурном салом са пратећим простором, зубном ординацијом, простором за помоћно особље, канцеларијама за наставнике, директора, секретара и шефа рачуноводства, за стручне сараднике,  благајника… школским двориштем са спортским тереном.

На 9. километру северозападно од Ваљева налази се село Доња Буковица, где је маја 1942. године заједничким трудом њених мештана почело  подизање школске зграде, која је у редован рад пуштена 1. септембра 1945. године.

После неколико година засебног рада 1. јануара 1962. године ова школа бива припојена основној школи “Милован Глишић” у Ваљеву и на тај начин је постала њено издвојено (истурено) одељење. Пошто је задржала исту функцију, разреде и организациону унутрашњу структуру, као васпитно-образовна установа, остаје под називом подручна школа. Од њеног припајања сви ученици су обавезни да наставе основно школовање у ОШ “Милован Глишић” у Ваљеву.

Извор: ОШ Милован Глишић

 

Види и ове приче...