Кад добро чучне

Кад добро ЧУЧне [видео]

Бриљантни Шекспир је рекао: „Цео свет је позорница.“ Из тог угла, цео свет се може окарактерисати и као публика. Позорница без публике не живи. Публика је та која је гладна сценског живота, истине. Са њом се дише и дели сваки проживљени трен.

Рад Студија Kадар 24, такође би остао заточен и незаокружен, да не стајемо очи у очи са публиком. На крају сваког осмомесечног циклуса, дође време да изађемо из наше ушушкане, истраживачке атмосфере.  Тако смо и овог четвртка, четрнаестог, четврти пут изазвали публику. Погађате где? У Четвртој школи, разуме се. Ми смо јој се поново захвалили скромним гестом, али од срца.

Kадa кажем изазвали, мислим на садржај форме атипичног јавног часа, како од почетка и практикујемо.

Двадесетчетворо Kадроваца се поигравало онако како умеју, дечије искрено и смело. Некима је ово први пут да јавно наступају, други су мање и више искусни.

Матеја, Kика, Kаћа, Душица, Јана, Никола, Давид, Магдалена, Филип, Јаков, Милош, Хелена Пантелић, Ива, Анастасија, Немања, Лена, Елена, Миљана, Јасна, Андреја, Хелена Стојнић, Вељко и Ивона играли су се кроз индивидуалне и групне вежбе. Лука, као најстарији у екипи, био је специјална подршка са „клупе“, јер је задобио  повреду ноге. Али, чак се и он „попео“ на сцену, на самом крају, уз директора Давида.

Истина и(ли) изазов

Хорски почетак најављивао је неку досадну поставку. Она је убрзо разбијена. Хаотична туча полако је изводила једног по једног Kадровца који су се представили, свако на посебан, свој начин. То је уједно био и путоказ за индивидуалне вежбе гледања телевизије, телефонског разговора и имитација.

Појединачне су смениле разноврсне вежбе импровизације, у пару и групне. Ситуације обојене љубавним проблемима и заврзламама, другарским и породичним неразумевањем, проблемима односа родитеља и наставника, генерацијским јазом, мушко – женским играма… Бивале су све, само не сувопарне.

Иако је ваздух у Свечаној сали Четврте школе већ узаврео, упркос киши, на све стране је прштало од дечије енергије и жеље да се покажу.

Кад добро чучне – видео

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=A6EZQJopidw[/embedyt]

(Видео снимак: ТВ Марш Ваљево)

Види и ове приче...