Основна школа ”Нада Пурић” – 65 година

Основна школа ”Нада Пурић” из Ваљева, популарна Четврта школа, по годинама може у пензију. Али неће! Она започиње свој нови циклус, поносна на својих 65 година.

Једна од најбољих школа у Србији и, свакако, у Ваљеву најпоноснија је на своје некадашње, садашње, али и будуће ђаке. Подсећамо, прошле године Четврта школа је била на листи 50 најбољих школа у Србији

Да овај Дан школе буде још свечанији и значајнији, допринела су и два признања која су додељена поводом Дана града Ваљева.

Директор мр Ана Савковић је признањем за област образовање на најбољи начин увеличала ову свечаност, а Матија Настасић, бивши ученик Школе, постао је почасни грађанин Ваљева.

Четврта школа – креативна база

Основна школа ”Нада Пурић” је од самог почетка подржала креативну мисију Студија Кадар 24. Од првог дана постојања нашег Студија, врата Четврте школе су била отворена за све наше идеје.

Све је ту почело, када смо покренули експерименталну фазу Кадар 24, у априлу 2012. године. Наша лепа и заједничка прича траје и данас. Са поносом истичемо да је наша главна и креативна база у школи ”Нада Пурић”.

О Школи

Основна школа „Нада Пурић“ смештена је у самом центру града Ваљева. Своје најлепше ђачке дане учи 530 ученика у 24 одељења редовне наставе и 5 одељења ученика са посебним потребама, плус 2 одељења продуженог боравка.

У Школи се ради по принципу одељењске наставе за млађе разреде и кабинетске наставе у старијим разредима. За те потребе Школа располаже са 12 кабинета и 11 учионица опремљених по дидактичко-методичким стандардима.

Школа поседује савремену школску библиотеку са фондом од 6000 књига. међу којима се, поред школске лектире, налазе и књиге савремених дечјих писаца, стручна литература и белетристика. У библиотеци се одржавају књижевне вечери, промоције књига и сусрети са писцима. Школа издаје лист „Наш глас“.

Продужени боравак ради у две смене. У средишту пажње су потребе деце. Време које деца проводе у продуженом боравку је пажљиво планирано чиме се уважавају дечје потребе и омогућује подршка и стручан надзор у изради домаћих задатака и учењу.

Основна школа „Нада Пурић“ је по могућности изучавања страних језика јединствена у граду Ваљеву. Поред енглеског језика, ученици петог разреда могу да бирају један од четири понуђена страна језика и то: шпански, француски, италијански и немачки.

Посетите сајт Школе – osnadapuric.rs

Види и ове приче...