Осети тренутак – буди Кадровац!

Кад би одрасли знали колико је тешко и мукотрпно бивствовање једног детета, свет би био много лежерније место. Тек када би знали колико је лепо и узбудљиво бити дете, не би никад ни одрасли. Често и радо би се сећали свога детињства. Звучало парадоксално, или не, мање – више, нико никога не разуме. 

Срећа, те постоји КАДАР[24]! Да пригрли и сачува децу од тог компликованог, одраслог света, који баш ништа не схвата. Стално нешто тражи, очекује, усмерава, прекорева… Буди Бог с нама! Мада, склони смо и њих да пригрлимо. Није им лако…

Шалу на страну! Ово звучи као добра маркетиншка фора против тамо неких одраслих персона, зар не?! Као, ми смо спасиоци дечијих душа од неразумних досадњаковића који се понашају као да никада нису били деца. Додуше, у свакој шали има пола шале. 

Škola filma
Урош и Лука на Кадар 24 часу – филмске вежбе

Да не буде забуне! Јесмо КАДАР[24]. Спасиоци нисмо. Осим ако смо некога и спасли некад, а да то не знамо. И боље да не знамо. Сигурно да смо понекад досадни, али брзо увидимо то и признамо, поштено. Трудимо се да максимално осећамо једни друге.

Постављамо питања и одговарамо на туђа. Размењујемо мишљења и важно нам је да чујемо свакога. Сваки тренутак, сваки смех, суза, противљење, неразумевање, страх, сумња… је наш заједнички. Не кријемо слабост, нити задовољство. Делимо све и настојимо да будемо врло отворени. Ипак, свако од нас је апсолутно свој

Ако си Кадар, буди! 

Буди то што јеси! Да, досадни смо више са тиме. Али, то је једино што је потребно. Осетићеш добру енергију. Осетићеш да ћемо те прихватити као свог најрођенијег. „Сличан се сличноме радује.”, вели наш народ. Тачно је да имамо слична, или иста интересовања, али смо суштински различити. Е, то је предност! 

Никоме није једноставно да у тим годинама схвати шта жели. У твојим годинама. Сигурно ти се често смењују осећаји – те мислиш да си најбољи, те да си најгори на целом свету; па, види сад, како то изгледаш[!]; нико те не разуме и сви гледају само себе… Па, онда низ свакаквих питања – сваког боговетног дана! Да ли ћеш успети у овоме, или у ономе?! Зар не постоји нико нормалан око тебе?! И тако даље, и тако даље. 

Сви ми то прођемо у овом кратком излету, званом живот. Баш сви! И, правимо изборе. Бирамо – ко, шта, где, када и како ћемо кроз тај наш живот. 

Зато, осети тренутак! Увек, где год да си. Када послушаш свој унутрашњи глас, ствари постају другачије. Праве. 

Воли себе! Прихвати. Буди слободан да покушаш све што пожелиш, без унапред пројектоване штете. Откачи се онда када се највише плашиш. Веруј, када мислиш да нико не верује у тебе. Усуди се да погрешиш. Осети тренутак у коме си потпуно свој. Добродошао си међу своје људе. 

Осети тренутак и пријави се!

Баш сада је тренутак да помериш своје границе. Веруј свом инстикту и охрабри се за први корак. Једноставно је. Пријави се преко нашег сајта. Пошто смо сви, наизглед у једном временском вакууму, имамо и неке рокове. Не волимо их, али имају своју сврху. Можеш да се пријавиш до 31. октобра 2023. године. 

Увек нас можеш контактирати преко мејла, или телефоном. Ако имаш било какво питање, недоумицу, па, чак и сугестију – ту смо. Доступни и ради да се упознамо са тобом. Не устручавај се! Слободно иступи и пођи за својим унутрашњим гласом. Ми ћемо ти заиста помоћи. 

Можда се двоумиш – да ли је то глума, режија, снимање, монтажа, писање, или нешто сасвим друго… За почетак, буди кадар да се сретнемо и поразговарамо. Отшкрини врата, а ми ћемо их отворити таман толико да прођеш са свим својим талентима, којих можда и ниси свестан. 

Осети тренутак - ТВ вежба - Кадар 24
Две Саре на Кадар 24 часу – ТВ вежба

Ако си у потрази за нечим што ће ти напунити батерије, навући ти осмех на лице, испунити срце вером да чиниш праву ствар, јер си пошао за својим сном – наш си човек. Дружина КАДАР[24] те сигурно никада неће оставити на цедилу. Заиста смо као једна огромна породица.

Нећемо глумити пријатељство и припадност.  Осетићеш то. Глуму остављамо за сцену и камеру. Тамо је најинспиративнија. Она ће ти помоћи да сагледаш све углове свога младог бића, да се играш различитим карактерима, да испитујеш и упознајеш неке нове стране своје личности. 

Целокупан процес рада у Студију КАДАР[24] је такав, да итекако можеш да се ослободиш свега што те тишти, боли, нервира, узнемирава, или, пак интригира, инспирише и чини срећним. Свака твоја емоција ће наћи пут до сигурног излаза; свака твоја мисао је пожељна да је сви чујемо. Ти јеси Кадар, јер си већ ту, одавно. Као и ми. Само да се сретнемо. 

Препусти се својој радозналости и радости у ишчекивању непознатог. КАДАР[24] је твој свет. Осети тренутак.

Види и ове приче...