Видео: ШОУ програм

Синоћ сам гледао финале ЕП у кошарци. Верујем да сте и ви. Замислите докле су ти момци догурали? Свака им част! Шта значи екипа, невероватна атмосфера у тиму, вера у саиграче… Ту нема фолирања. Они су тим и они су урадили једну невероватну ствар – играли су финале!

Наше финале је било 16. јуна ове године. Сећате се, на сцени АРТ хола у Центру за културу нашег Ваљева. Било је доста публике, сви су навијали за нас и пружали невероватну подршку. Са нама је била и ”стара гарда” Кадроваца.

Из џепа сам гледао како ступате на сцену, као прави тим. Пред нама огроман изазов – позоришни експеримент. Многи од вас први пут на сцени. Клинци наши, били сте добри. Знате зашто? Борили сте се са изазовом, храбро и чисто. Није било лако донети одлуку – нећемо јавни час, хоћемо нешто више. Још је теже било то спровести у дело. А ви сте то урадили – смело!

Идемо на цео напад!

Можда тога дана нисмо подигли пехар првака Европе, али смо сигурно играли финале. На многим местима постизали смо поене, било је сјајних тројки и закуцавања. Наравно, било је и промашаја, несмотрених фаулова… Неискуство, моји млади људи. Не смете публици окретати леђа и свакако морате говорити гласније!

Знате шта, опраштам вам. Због искрености и вашој неодољивој жељи за игром. Опраштам, а ништа вам нисам замерио. Напротив! Био сам искрено поносан на вас, јер сте ме потпуно уверили да можете да будете оно што већ јесте – деца. Безазлена, радознала, маштовита, али и безобразна. Понеки пут. Свакако, не програмирана, вештачка и инстант.

Ви сте, клинци наши – ШОУ! Ваљда је и било логично да направите такав програм – ШОУ програм. Настављамо, до праве позоришне премијере. Ту нема заустављања. Идемо даље, да играмо и да се играмо.

У међувремену, погледајте снимак утакмице. Анализирајте своје пасове и шутеве. Видите шта ћете са одбраном и нападом. Покажите ово својим другарима, комшијама и родитељима. Питајте их за њихово мишљење. Коначно, оставите неки коментар на овом чланку.

На крају, ваш стручни штаб је спреман и пружиће вам сваку врсту подршке.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=jSc1jLwbRXw” width=”680″ showinfo=”no” rel=”no” theme=”light”]

Види и ове приче...