Кадар 24 – рођендан

Неки су се задржали на кратко, неки дуже, неки су се тек скоро прикључили, али Кадар 24 траје већ 7 година.

Много ствари је урађено, а још више тек чека свој прави тренутак.

Заједно пролазимо кроз све и тек ћемо!

Јована и Немања су за сваку прилику причали о нама и Кадру 24, из свог угла и увек искрено, а овај пут ћемо ми Кадровци причати о њима и о томе шта за нас значи Кадар 24, шта је ту посебно, шта нам се највише свиђа, а шта можда не.

Кадровци о Студију КАДАР[24]

За мене је Кадар 24 буквално породица. Место где могу да се опустим и да се дружим са мени драгим људима. Толико тога смо урадили, али мени је најдражи филм м_123. Током снимања филма ми је било толико лепо да једва чекам да снимимо још. На часовима се шалимо и радимо много занимљиве ствари. Једва чекам да почнемо да снимамо емисију и да спремамо представу.

Јована, Немања хвала вам што сте, да кажем, “створили” Кадар 24!

Јана Голубовић

Кадар 24 ми је првенствено помогао да се ослободим и да верујем у себе. Јована и Немања су јако пријатни и велико је задовољство радити са њима. Омиљене су ми вежбе импровизације. Захваљујући Јовани и Немањи опробала сам се као сниматељ и глумица. Другари са Кадра су талентовани и добри према мени.

Елена Радосављевић

Кадар 24 за мене представља место где, сваки свој проблем и све своје емоције могу да кажем и искажем, чујем неке критике које ми скрену пажњу на нешто што нисам добро урадила, како би то поправила и како би следећи пут била боља. Развијам машту, стичем нова знања, упознајем нове људе. Највише волим вежбе импровизације и неке игре које Ј&Н смисле. Свака та игра има разлог због ког је радимо и свака нам користи. Не волим вежбе у којима морам сама на сцену, тј. индивидуалне вежбе. Осетим се некако оптерећено и немам сигурност.


Кристина Јовановић

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=MMLbK9r0EDI” width=”680″ height=”320″ rel=”no” theme=”light” https=”yes”]

И даље се сећам колико сам се плашила први пут кад сам дошла на Кадар. Током свог првог искуства на сцени сам говорила ствари које су ме прогањале месецима након тога. Упркос свим мојим стрепњама, није ми требало дуго да схватим да је то место где нема предрасуде и научила сам да чак и ако ми се неко насмеје због нечег глупог што кажем на сцени, требало би и ја да се смејем са њим. Кадар ми је помогао да се ослободим и схватим да не мора свака ситница да буде ”крај света” и не могу да замислим како би ми живот изгледао да нисам кренула.

Ива Лазаревић

Одлазећи на часове Кадра доста тога сам научила. Пре свега могла сам да се бавим нечим невезано ни за школу, ни за своје свакодневне обавезе. Сваки час је све више и више занимљив. Пре свега људи на Кадру, цела наша екипа, свако на свој начин чине Кадар успешнијим и другачијим од осталих.

Анастасија Лојпур

Често ме питају шта ми то радимо на Кадру, зашто ја идем тамо и шта учим. Ја никад не знам шта да им одговорим, не зато што ми не радимо ништа, већ зато што радимо све. За мене Кадар није обичан драмски студио, где ћу се бавити глумом, режијом, сценаријем… За мене је Кадар место где свакодневно одрастамо и стичемо нова искуства, место захваљујући коме постајем много отворенија и опуштенија особа. Када сам дошла на Кадар била сам повучена и ћутљива девојчица која је хтела да се бави искључиво глумом.

После доста месеци, а може се рећи и неколико година, научила сам много, како драмских тако и животних лекција. За то сам захвална првенствено Немањи и Јовани, који су увек били ту за све нас, подржали нас и увек имали добар савет, али сам такође захвална и свим Кадровцима. Од сваког од њих сам научила понешто – од неких мало више, од неких мало мање. На Кадру сам упознала много добрих пријатеља, са којима се не дружим само на Кадру, има доста њих којима бих могла да се поверим и да будем сигурна у то да ће моја тајна остати сигурна и надам се да ће неки у будућности бити и моје колеге.

Веома ми је драго што је Кадар велики део мог живота и надам се да ће тако и остати. О Кадру не говоре само наше речи, већ и сваки наши јавни наступи, као и снимљени филм и будућа ТВ емисија. Сваки проведени тренутак на Кадру је једна дивна успомена, али једна од најбољих је наш јавни час – ЧУЧ. Током јавног часа осећала сам се веома опуштено и мислим да смо сви одлично функционисали као група.

Катарина Радмиловић

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=A6EZQJopidw” width=”680″ height=”320″ rel=”no” theme=”light” https=”yes”]

Мени Кадар 24 пуно значи. Већ дуг период сам у његовом саставу. Упознао сам превелики број креативних и талентованих људи. Упознао сам праве пријатеље. Сада смо сви дошли до тога да сви отворено причамо о многим стварима и да немамо никакву трему једни од других. У контакту смо и радујемо се сваком сусрету на часовима, а неретко се виђамо ван Кадра.

Радимо тимски и радо прихватамо нове чланове, којима је врло мало потребно да се уклопе и укључе. На Кадру се не бавимо класичним стварима. Упуштамо се у изазове које нам Ј&Н задају и учимо да се сналазимо када нас “убаце у ватру”.

Ми се не бавимо само глумом. Добијамо задатке из свих поља уметности и стално се проналазимо. Ја се стално проналазим. У почетку ме је највише занимала глума (и то филмска), а непроцењиво сам заволео режију, монтажу и писање. Немогуће је држати се само једне ствари у креативном студију као што је Кадар 24 ?

Нека нам је срећан рођендан!

Често на часовима причамо о разним темама и животним стварима. Зато је Кадар посебан. Ј&Н су нас поред толико ствари што се тиче на пример – глуме научили многим животним лекцијама. Ј&Н су увек на нашој страни и ту да нам помогну, дају искрен савет, критику и наравно похвалу. Наводе нас да истражујемо и да се играмо. Они су нас научили да је критика увек важнија од похвале, да се држимо заједно, да шта год радимо и чиме год се будемо бавили у животу да то радимо са страшћу и да будемо упорни. Да не радимо ништа на силу.

То је мени јако значило. Волим што имамо такав пријатељски однос и са њима и сматрам их искреним пријатељима и породицом. На Кадру сам превазишао трему, коју сам на почетку имао у великој мери. Опет ми се некад јавља трема, као и свима нама, али то је и због одговорности (поготово нас, старијих Кардоваца).

Добили смо ту могућност да боље упознамо позориште, филм, ТВ, као и веб дизајн.

Стално добијамо прилике да радимо на ономе што нам се највише допада.

Ј&Н стално црпе идеје из нас и теме које се нас тичу и желе да увек ми будемо покретачи свега. Драго ми је зато што је тако и мислим да зато имамо и квалитетне производе.

Јавни часови, филм м_123 и рад на ТВ емисији и порталу су за мене представљали велики изазов, али радо сам га прихватао. Иако је потпуно другачији начин рада, пођеданко сам се лепо осећао радећи и на филму и јавним часовима, као и ТВ емисији, али на неки посебан начин.

Сваки час је посебан и занимљив са таквом екипом. И могао бих цео дан да причам о Кадру, али желео бих да то ипак покажемо производима нашег рада и љубави према томе што радимо.

Матеја Мутаповић

 

Види и ове приче...