Кратки осврт на аудиције

Главни и најтежи задатак комисије тима КАДАР 24 је, слободно можемо рећи, успешно завршен. Након 8 дана укупног трајања ужег избора аудиције, одабрали смо (ипак) 14 кандидата више од предвиђеног броја, њих 38-оро.

110 ученика који су прошли у ужи круг имали су прилику да нам покажу најразноврсније таленте које поседују.

Први део ужег избора био је кратки креативни упитник, који нам је помогао да мало ближе спознамо дечију маштовитост. Одговори на 10 питања која је осмислила наша стручна сарадница Сека Максимовић, клинички психолог, били су и више него забавни. А, што је најважније, деца су јако добро прихватила овај задатак.

Други део, који је био практичног карактера, састојао се од неколико индивидуалних и групних вежби концентрације, имитација, поезије, импровизација са задатим околностима, као и кратког полигона. Деца заинтересована за музику, ликовне уметности, фотографију и новинарство су имала другу врсту задатака из њихових области интересовања.

Конкуренција је била велика, али на наше задовољство, међу кандидатима је постојао веома здрав однос према целокупном концепту аудиције.

Било је смејања до суза, радости, зачудности и разних емоција током рада. Ми смо, свакако веома уживали и надамо се да ће и деци ово искуство остати у лепом сећању, без обзира на исход.

Расплет аудиције

Тренуци коначног одлучивања јесу једини непријатан и тежак део читаве приче, али они су неминовни. Када су уметничке дисциплине у питању, неретко се дешава да неки учесник буде и погрешно процењен, због присутности велике треме. То показује вишедеценијска пракса избора студената за упис на академије. Зато предност увек имају најконцентрисанији кандидати, којима (наравно!) не недостаје таленат.

Kadar24_vesti_osvrt_uzi_izbor1
Шири избор аудиције у ОШ Андра Савчић

У овом тренутку, одабрана “тридесетосморка” показала је највећу спремност и зато је ту где јесте.

Ако смо се о некога огрешили, нека то иде на нашу “душу”, а ми ћемо се трудити да свој избор оправдамо у месецима креативног стварања који следе.

Другарима који нису постали део тима КАДАР 24, желимо сву срећу и саветујемо да никако не напуштају своје снове. Таленат се рађа, али мора и да се негује. Без напорног, континуираног и квалитетног рада, он врло брзо бледи.

Но, распуст је у току и требало би да га искористимо за одмор, како бисмо “напунили батерије” добром енергијом за почетак школске године.

КАДАР 24 ВАМ СВИМА ЖЕЛИ ИСПУЊЕН И ЗАБАВАН РАСПУСТ, СА ШТО ВИШЕ СУНЧАНИХ ДАНА!

Види и ове приче...