Данас нам је диван дан :)

Други рођендан. Тачно пре две године, у сарадњи са ОШ Нада Пурић из Ваљева, започели смо мисију креативног студија Кадар 24.

Више од стотину тридесеторо деце заинтересовало се за нову идеју ПАРАДОКС групеКадар 24.

Замишљен као својеврсни лабораторијум, у ком ће се експериментисати са позоришним, филмским, телевизијским и интернет изразом, 24-оро најталентованијих ученика предано је радило више од два и по месеца.

Други рођендан

Тако је експериментална фаза идеје Кадар 24 успешно завршена јавним часом. Родитељи, наставници, пријатељи и остала добронамерна публика, уживала је у најбоље оствареним радовима полазника.

Што је најважније, уживали су и сами учесници – деца.

Тако почиње прича Кадар 24.

K24_Deca_sede800x425

Јована Л. Мирковић о почетку

Подстакнути активним бављењем феноменом драмске уметности, дошли смо на идеју за креирањем својеврсног драмског студија за децу основношколског узраста.

У времену када је најмлађима ускраћена интезивна родитељска пажња, када су изложени штетном утицају масмедија (који обилују непримереним садржајима, пропагирајући погрешне моралне и естетске вредности, као и јавне личности), као жртвама укупног друштвено-политичког стања у земљи и других фактора, нашој деци је преко потребна слобода.

Слобода у смислу усмереног израза њихових мисли, жеља и тежњи, на позитиван и афирмативан начин.

Студио КАДАР 24, замишљена је као шестомесечни пројекат који би окупио двадесетчетворо најталентованијих школараца Ваљева и потпуно бесплатно им омогућио најелементарније драмско и медијско образовање.

Специфичност ове школе је у њеном оформљивању и деловању при телевизији, с циљем да потенцијал одабраних буде директно примењен у стварању емисија које би обогатиле иначе сиромашан дечији програм.

Види и ове приче...