ОШ Владика Николај: Друга на реду!

Данас смо били гости у ОШ Владика Николај Велимировић. Током читавог дана, у две смене, трајала је аудиција за Кадар 24.

Другари из Друге, који су нас и током презентације идеје Кадар 24 изненадили представом, били су више него спремни за аудицију.

Сцене које су сами осмислили, телевизијске емисије и интервјуи, па чак и мађионичарски трикови, откривали су најразличитије дечје таленте. Такође, ученице и ученици ОШ Владика Николај Велимировић припремили су нам велики број својих ликовних и литерарних радова.

Било је и кандидата који су стидљиво изразили жељу за опробавањем у одређеним областима за које се и нису нарочито припремили. На наше велико задовољство, одлично су се сналазили, испољавајући своју  изузетну надареност.

На самом крају, остаје нам да се захвалимо за гостопримство свих у ОШ Владика Николај Велимировић и спремимо за аудицију у Петој школи – ОШ Сестре Илић.

Иван Јовановић на аудицији

Укратко о школи

Наша школа основана је 11. септембра 1951. године као 2. основна школа од тадашње три у Ваљеву. Била је смештена у Ваљевској гимназији до 1967, а од 1967. до 1985. била је у центру града, у Карађорђевој улици. Од септембра 1985. је у Сувоборској улици, у Месној заједници Градац. До 2002. носила је име народног хероја “Миша Дудић”, а од 2002. прва је понела име Владике Николаја Велимировића.

У њој данас учи 673 ученика распоређених у 28 одељења матичне школе и два издвојена одељења у селима Белошевац и Пауне. У матичној школи настава је кабинетског типа. Од ове школске године почела су са радом и два одељења за продужени боравак ученика I и II разреда.
У школи је запослено 70 радника – у наставни процес укључено је 18 учитеља, 31 наставник, школски педагог и логопед. Свим активностима школе успешно руководи директор Предраг Гојковић.

Види и ове приче...