ЦЗК – нова база

ЦЗК подржао рад студија Кадар 24. Протекла субота сигурно је за многе становнике града Ваљева била занимљива. То је био последњи дан обележавања Дечије недеље, током које су се одиграла многа дешавања, на различитим градским локацијама. Да је среће и разумевања од стране оних у чијим рукама су конци за покретање оваквих ствари, сличних догађања посвећених деци, било би чешће.

За друге ту је било одржавање Чваркијаде, вашара за старе и младе. Врло симболично, ова манифестација је одржана баш испред Центра за културу.

За нас, субота (11. октобар) је имала другачији значај, такође везан за поменути локалитет, тј. Центар за културу (ЦЗК).

Наиме, наш креативни студио Кадар 24 проширио је своје деловање и на просторије ЦЗК – а. Сваке суботе, од 16 до 19:30 сати, у некадашњем Клубићу, наш тим ће радити пуном паром.

За први пут, наш утисак је веома добар и сматрамо да ће овај простор, који је потпуно другачији од Свечане сале у ОШ “Нада Пурић”, допринети динамичности и бољем прилагођењу полазника на вансценске просторе.

У Четвртој школи термини одржавања часова су уторак и среда, у времену од 19:30 до 21 сат за сваку групу.

Захвалност за подршку

Овом приликом се захваљујемо директору ЦЗК – а, господину Милошу Смиљанић – Жући, који је препознао и  подржао нашу идеју. Као и госпођа Ана Савковић, директорка Четврте школе и он нам је свесрдно отворио врата институције на чијем је челу. Обзиром на његово богато искуство на стваралачком пољу културе и уметности, верујемо да ћемо заједно успети да допринесемо побољшању понуде и квалитета ваннаставних активности за најмлађе.

ЦЗК је већ увео неке радионице и школице, које досад нису биле доступне деци Ваљева, што је врло похвално и охрабрујуће.

Кадар 24 наставља да ради интензивираним темпом, како бисмо врло брзо реализовали наш први продукт – “пилот” дечију ТВ емисију колажног типа.

Веома близу је и почетак постављања ангажоване позоришне представе за децу, базиране на темама које се тичу искључиво њих самих.

Види и ове приче...