Буди Кадар! Упис 2022. [видео]

„Кадар стићи и утећи, и на страшну мјесту постајати…” био је Старина Новак. Не брини, ми нећемо још у хајдуке. Али, се одмећемо у нову сезону Студија КАДАР[24]. Бићемо битке за све оно што желимо да остваримо. Пред нама је узбудљив период, након дуге паузе. Били смо одсутни – оправдано. Зато, буди Кадар за Кадар! Пријави се и улепшај нам свима сезону која почиње. 

Позориште, филм, ТВ и интернет су сфере којима се Студио КАДАР[24] бави. Ако си заљубљен у сцену, волиш да се играш и машташ, да импровизујеш и испитујеш своје границе и занима те глума, Кадар си.

Ако твоја љубав према филму превазилази оквире гледаоца и желиш да сазнаш, а на крају и активно учествујеш у процесу стварања филма, Кадар си. Моћи ћеш да научиш како се стварно снима филм. Од саме идеје, преко развијања сценарија, поделе улога, писања књиге снимања… до упознавања целокупне организације и реализације снимајућег сета. Наравно, све то ћеш искусити са нашом екипом. Зато, буди Кадар и пријави се

То није све. Телевизија можда и није толико популаран медиј међу младима, али још увек је веома моћна. Поред тога, нека њена правила и закони се користе и у продукцији видео садржаја за интернет. Студио КАДАР[24] ти нуди прилику да се и са тиме упознаш, таман толико колико ти је потребно.

Кроз стварање ТВ и веб емисија, које се емитују и на нашем Порталу КАДАР[24], твој рад ће бити апсолутно видљив. Ако те интересује водитељски посао, или креирање и уређивање неке емисије, нећеш погрешити – долазиш на право место и Кадар си. 

Портал ти пружа могућност да се опробаш као аутор. Било да је у питању писани, или мултимедијални садржај. По томе и јесте јединствен, јер је намењен управо вама, младима. Имаш шансу да свој дар за писање, фотографију, осмишљавање садржаја, снимање, или монтажу надоградиш и употребиш га на креирању конкретних веб формата. Буди Кадар и прикључи се нашој шашавој дружини. 

Нећеш погрешити, ако си неко ко има велику потребу да изрази своје таленте. Ако не можеш да спаваш од идеја које ти нон-стоп навиру и питаш се како све то да оствариш, дођи. Ту смо да удруженом креативном енергијом умиримо сваки твој дамар и помогнемо ти да идеју спроведеш у дело. Кадар си. 

Буди кадар, као што и јеси!

Није мала ствар када пронађеш екипу која воли исте ствари као и ти. Цео свет је твој. Осећаш се сигурније и самоувереније, а то је јако важно за свако људско биће. Ако и не мислимо исто, разменићемо мишљења уважавајући туђа. Па макар били и изричито против.

Идеје и снови су оно што нас спаја. Када је на једном месту сабрано много различитих, а креативних људи, догађају се чуда. Тада и оно што изгледа немогуће врло лако постаје могуће. Наш народ каже, „Две главе су паметније од једне.”. Замисли шта се дешава када нас је много пута више! Постајемо ултра-паметни

Шалу на страну, заиста је истина да енергија људи сабраних око исте ствари, помера и планине. У Студију КАДАР[24] смо итекако сложни и отворени једни према другима. Трудимо се да очувамо топлу, породичну атмосферу, где је главни циљ да свака особа буде срећна и задовољна. Наравно да понекад и сукобљавамо своја хтења и ставове. Чак и волимо то да радимо. Само тако је могуће да градимо здраве и искрене односе. Када свако стане иза својих речи и дела, стабилни смо. 

Кадар си за Кадар, ако ти је стало да кажеш све оно што заиста мислиш и бориш се за своје идеје. Ништа мање ако се бориш и за своје другаре. Човек пре свега, је једна од главних заповести међу Кадровцима.

Сви смо ми само кап мора у овом непрегледном пространству људског постојања. Али, свако од нас има моћ да уради много зарад бољег сутра, како свог, тако и неких нових генерација. Дајући свој максимум у свему што чинимо, радећи искључиво за добро, наша мисија у овом кратком путешествију званом живот добија смисао. 

Кадар 24
„Шоу програм” – позоришни експеримент у ЦЗК Ваљево (фото: Јулија Божанић)

Бити кадар за Кадар – бити свој

Сваки сусрет и дружење у Студију КАДАР[24] је једна посебна страница. Неко би то назвао романом, неко драмом, а неко можда и стрипом. Свакако, трудимо се да бодримо и чувамо једни друге осмехом, искреношћу, разумевањем и, како наша Јулија Божанић рече – лудачки позитивном енергијом. 

Просто и једноставно – сви ми смо то што јесмо. Тако бити мора. Једни друге можемо учинити бољима. Делећи знање, вештине, недоумице, па и проблеме, постајемо јачи. Кадар си за Кадар, ако ти је потребно одабрано друштво које ће ти бити од помоћи, да решиш оно што те жуља. Стваралаштво је најбољи начин за то. Можда само имаш ужасну трему, која кочи твој раскошни потенцијал. И то можемо пренебрегнути заједно. Само ако ти то довољно желиш. 

Без тебе који си Кадар, не можемо много. Са тобом можемо све! Увек ће твој ангажман бити препознат и праведно награђен. Зато, не губи време, које иовако убрзано промиче. Сваки изгубљен драгоцени тренутак радости и задовољства је ненадокнадив. 

Ти јеси Кадар за Кадар. Ако не покушаш не можеш знати шта би пропустио. 

Одметни се од свога колебања и пријави се. Студио КАДАР[24] је твој свет.

Види и ове приче...