Децембар у кадру

Децембар – Први месец, као и сваки почетак, био је обележен међусобним упознавањем. Прве истине, питања, недоумице, лични афинитети (…) У процес рада смо ушли опуштено и сигурно. Много тога лепог смо открили једни о другима, већ у овој раној фази.

Разоткривање чаробног света уметности којима се бавимо је у пуном јеку. Радња, Дате околности и Ситуација су теме које нас тренутно окупирају. Посебно нас радује што се екипа неочекивано добро сналази.

У складу с тим, неки од њих су се ипак издвојили својим залагањем. Прву тројку која је на својој кожи осетила награду чиниле су две дамице и један дечак – Хелена, Јана и Филип.

Хелена и Филип, лавовски су се изборили за стипендију у млађој групи, а Јана у старијој.

Хелена Пантелић

Хелена Пантелић, Студио Кадар 24

Хелена Пантелић је врцава и непосредна причалица, увек спремна за игру. Својом храброшћу да се увек међу првима опроба у вежбама и новим задацима, истакла се и сместила у први план групе.

Њен дар за разумевање ситуације, даје јој природност какву много старији од ње тешко освоје. Помало љута и нестрпљива када баш и није све онако како би она желела, ипак успева да се савлада и игра за тим. Уме веома добро да се концентрише, нарочито када је у питању нешто што је се тиче.

Окретна је и пуна енергије. Понекад морамо да је јуримо како би мало смањила темпо.

Филип Марковић

Филип Марковић, Студио Кадар 24

Филип Марковић је ненаметљиво доспео у прве редове, као пажљив слушалац, врло аналитичан и артикулисан, за своје дечаштво. Његов жар за игром је веома заразан и лако се преноси на остале другаре.

Лепо васпитан, одмерен, паметан, одлично функционише са партнерима на сцени и ван ње. Воли да се трансфомише у задацима који су далеко од његове личности. И у томе је одличан.

Његове говорне способности су на врло високом нивоу. Добро мисли, када се нађе у импровизацијама и могао би тако сатима да се игра, у „туђој кожи“. Увек је насмејан и расположен. Обожава да пеца!

Јана Голубовић

Јана Голубовић, Студио Кадар 24

Јана Голубовић је борац, у правом смислу те речи. Њена енергичност и љубав према сцени чине да све што ради одише сугестивношћу и сигурношћу. Врло емотивна, продорна и упорна, супротставља се сваком задатку, без задршке.

Она једноставно обожава глуму и то се види у свакој њеној вежби. Поседује дечачку борбеност и не остаје дужна никоме, па ни себи. Веома је отворена за све и сваког. Ужива у стваралачком раду, јер је неоптерећена резултатом.

Лако се препушта партнеру, иако је веома доминантна. Поседује висок степен самосвести, што је за једног почетника на „даскама које живот значе“, ретко и значајно.

Нешто за крај

Иако је борба у нашем тиму, заправо заједничка, овај мали подстицај за нашу децу само је један вид подршке за уложен труд и љубав према ономе што радимо.

Да будемо јасни, не такмичимо се. Свако понаособ је у трци са самим собом, уколико жели да напредује и превазиђе свакодневне препреке које му се намећу.

Кадровци знају колико је препрека важна за драмску игру и колико добра доноси.

Зато и јесмо борци, свако у свом, а потом сви заједно, у рингу званом слобода.

Види и ове приче...