ОШ Нада Пурић: Поново у Четвртој

Пре две године, у сарадњи са ОШ Нада Пурић из Ваљева, започели смо идеју Кадар 24. Охрабрени веома позитивним резултатима, наставили смо даље – на нивоу Града.

Матеја Мутаповић на аудицији

Као једна од најбољих школа у Србији, чувена ваљевска Четврта, поново је несебично отворила своја врата. Поред Центра за културу и телевизије Ваљево плус, ОШ Нада Пурић ће бити једна од креативних база студија Кадар 24.

У суботу, 10. маја организовали смо аудицију за сву заинтересовану децу. Неки од њих, наши „стари знанци“, у међувремену су порасли у шестаке и седмаке. Многи су се на аудицији појавили и више него самоуверени у себе, ослањајући се на „старо познанство“.

Неки нови клинци, четвртаци и петаци, нису ништа препуштали случају. Озбиљније и одговорније су приступили задатку, остављајући бољи утисак од својих старијих „колега“.

Остаје нам да сачекамо аудиције по свим школама и сазнамо ко иде даље, у „ужи круг“.

Погледајте галерију фотографија.

Укратко о школи

Основна школа “Нада Пурић” је основана решењем Народног одбора градске општине Ваљево 12. септембра 1953. године. Школа је до децембра 1953. године радила у осталим основним школама у граду, а од децембра 1953. у сопственој згради која се налазила у Синђелићевој улици број 48, на месту где је данас зграда Центра за социјални рад. У школи је радило 14 наставника, а директор школе била је Вукосава Николић. У школи је било 489 ученика распоређених у 14 одељења.

Школа је добила зидану зграду 1961. године. Тај простор није био довољан па је проширен 1975. године а постојеће просторије су адаптиране. Тек од тог времена школа је била у могућности да ради у две смене, добила је модерне кабинете, спортску салу, радионицу, кухињу и трпезарију.

У наредном периоду школа је добила изграђене спортске терене као и летњу учионицу за потребе наставе и слободних активности.

Додатни простор за децу са посебним потребама изграђен је 2002. године.

Извор: ОШ Нада Пурић

Види и ове приче...