Срећна Слава

Децо, срећна Слава!

Срећна Слава, вама децо драга… Вашим родитељима и учитељима, комшијама… Нека је срећан овај Дан када се највише сећамо Онога који је највећи међу нама – Светог Саве.

Нека нам Његов дух прожима срца – да волимо и да смо добронамерни. Уистину да ускликнемо с љубављу. Увек. Не само данас.

Желимо вам да мислите и будете радознали. Желимо вам авантуристички дух, да будете храбри и неустрашиви. Достојанствени у победи и још више у поразу. Да се не плашите падања и да имате воље за устајањем. Сваки пут!

Срећна Слава. Свима.

Инсерт из филма ”Принц Растко Српски” 2020.

Данас славимо љубав, славимо Човека који се одрекао престола. Свих сласти власти. Без обзира ко смо, да ли верујемо или не, данас би требало да будемо заједно. Да се сетимо Расткове жртве и спознамо исконске вредности Светосавља.

Данас би требало себи обећати да ћемо се трудити. Часно и искрено. Да ћемо покушати да будемо бољи, са добром намером. Да ћемо праштати и мирити. Да ћемо волети.

Свети Сава је ходао овом земљом. Јахао коња, јурећи за својим великим идејама. Налазио мир у себи, несебично преносио на друге. Није делио, свађао, јадиковао […]

Волео је. Сасвим сигурно. Пуног срца.

Срећна Слава.  

Види и ове приче...