ФЕМУС – фестивал музике у Суботици

ФЕМУС је фестивал уметничке музике интернационалног карактера. Окупља ученике и професоре нижих и средњих музичких школа из Србије и иностранства.

ФЕМУС 2018. организује Удружење „Electe“ Суботица. Одржава се 16-18. фебруара 2018. године у Музичкој школи Суботица (Штросмајерова 3, Суботица).

Поред истакнутих музичких педагога и солиста, фестивал промовише и младе, још неафирмисане уметнике, који поседују потребне квалитете и уметничку креативност.

Чланове жирија као и претходних година, чиниће истакнути музички педагози и солисти из иностранства.

Право учешћа у такмичарском делу програма имају ученици нижих и средњих музичких школа из земље и иностранства, који ће моћи да се такмиче у три дисциплине: флаута, кларинет и саксофон.

Концертна сезона Суботице

Ове године ће поред такмичарског дела програма, у склопу Фесивала ФЕМУС бити организовани концерти врхунских уметника из земље и иностранства.

На завршном концерту ФЕМУС 2018, који ће бити одржан 18. фебруара, суботичкој публици представиће се најбољи такмичари, а жири ће изабрати прво, друго и треће место фестивала.

Поред награда за учеснике, стручни жири ће доделити и награде најбољим музичким педагозима и најбољим корепетиторима у свим такмичарским дисциплинама.

Позивамо све ученике нижих и средњих музичких школа да нам се придруже и узму активно учешће у свим садржајима Фестивала ФЕМУС 2018.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=hmJCwe1Qr-E” width=”680″ height=”320″ showinfo=”no” rel=”no” theme=”light” https=”yes”]

ЕФФЕ етикета за 2017-2018.

Интернационални фестивал музике ФЕМУС налази се међу одабраним добитницима ЕФФЕ етикете за 2017-2018.годину. Апликацију је одобрио Међународни жири након успешне евалуације експерата Хуб-а на националном нивоу.

Међународни музички фестивал ФЕМУС припада део заједници европских фестивала ЕФФЕ и подржан је од стране Удружења европских фестивала (ЕФА). Међу њима се налазе фестивали који поседују уметнички квалитет и имају значајан утицај на локалном, националном и међународном нивоу.

Наш фестивал је добио следеће коментаре од међународних чланова стручног жирија и експерата Хуб-а Србије:

Млади фестивал који има изузетно добар уметнички потенцијал, фокусиран је ка младим уметницима, а од изузетног значајаза своју локалну заједницу, уз напор да обогати и интернационализује свој програм, проширујући свој концепт.

Дарко Брлек, председник ЕФА и Џонатан Милс, председник ЕФФЕ Интернационалног жирија 2017-2018, у име Одбора ЕФА, Интернационалног жирија фестивала, свих ЕФФЕ центара и експерата Хуб-а.

 

Види и ове приче...