Награда у најави

Сви смо се понекад у животу радовали некој награди. Ма каква она била и чиме год да смо је заслужили. Нарочито када нам дође као потврда уложеног труда и напорног рада. Нема човека кога награда не учини срећним. Такође, она нас и обавезује. Да будемо још бољи и достојнији ње. То јој ваљда и јесте главна сврха.

Свако наше дело које чинимо у свакодневном животу може бити итекако награђено. Добро се добрим враћа, каже се у старој народној изреци. Такве ситуације су често много значајније од награда у класичном смислу те речи. Оне нас јачају и уливају веру у исправност онога што радимо.

С тим у вези, ОШ ”Нада Пурић”, позната и као Четврта школа је већ награђена присуством једне радознале и креативне учитељице у свом колективу. Госпођа Мирјана Беговић већ дуги низ година са својим ученицима ствара позоришне представе. И то ради врло успешно.

Нова представа Четврте

Овај март је посебан јер она са својим бившим ђацима, сада петацима, ради на новој поставци њихове старе луткарске представе. У новом, освеженом комаду млади глумци ће бити испред платна и заменити своје лутке. Занимљивим и врло актуелним темама како своје тако и старијих генерација, се баве ови мали креативци. Мобилни телефони који их одвлаче од суштине, родитељска пажња с једне и пажња бака и дека с друге стране. Тај вечити сукоб генерација, као неисцрпан извор инспирације, неминовно нам доноси комику.

Студио КАДАР 24 је, с радошћу био од помоћи овом ђачком разигравању. Наши Ива и Лука су такође пружили подршку кроз директан глумачки допринос. Њих двоје су снимили одређене видео секвенце, које су део представе НАГРАДА. Имали су кратке, али слатке задатке, у којима су се осећали одлично.

Лука Плавшић
Лука Плавшић у улози директора школе

Као и обично, учитељица Мира се не задовољава класичном поставком драмског текста. Зато је и овога пута имала мултимедијални приступ театру. За глумце је то увек изазов, а за публику уживање.

Кажу, увек је најтеже играти пред својима. То је истина. Тада некако још увећамо одговорност коју имамо за оно што радимо. Волели бисмо да наш труд буде награђен громким аплаузом. Бар.

Какогод, та публика свакако навија за нас. Па и ако је оштра у критици, сурова у запажању, нека (!). Само да је поштена и искрена. Позоришна чаролија је најинтензивнија, јер се између сценског простора и оног испред ње догађа тај прасак емоција. Између глумаца и публике се рађају посебни тренуци.

Награда – рођенданска премијера

Није обичан дан 21. март, у Четвртој школи. То је дан ове старе Даме. Све деце која су прошла, пролазе и проћи ће њеним куцима, бојећи њене зидове у срећу. Дан свих учитеља, професора, вредних радника који је већ више од 65 година носе у срцу и раде на њеном унапређењу.

Позоришна представа НАГРАДА ће свакако бити шлаг на рођенданску торту. Другари и колеге имају чиме да се поносе. Једна учитељица и неколико њених ученика, с љубављу посвећују своје драгоцено време зарад стваралаштва. Чине додатни напор како би оплеменили дух своје школе, јер им је то друга кућа.

Драги публикуме, добродошли у још једну неуобичајену авантуру!

Весела позоришна дружина

Лазар Грујичић……………………………………….Боле

Лена Топаловић……………………………………..Ања

Лука Матијевић………………………………………Деда

Николина Павловић………………………………Баба

Вељко Манојловић…………………………………Тата

Сташа Кузељевић…………………………………..Мама

Анђела Анђелковић……………………………….Учитељица

Као гости се појављују и наши Кадровци – Ива Лазаревић која тумачи ТВ новинарку и Лука Плавшић у улози директора Школе.

Велику и несебичну подршку је пружио и професор Бошко Милосављевић.

Извршни продуцент је Ана Савковић, док је аутор пројекта Мирјана Беговић.

Види и ове приче...