Јануар у кадру

Јануар – Снежна идила траје, на нашу велику радост. Иако нам је обиље досадних вируса смањило редове, не одустајемо од стварања. Ни на -20 степени!

Свечана сала Четврте школе је увек топла, а атмосфера коју створи тим Кадар 24 је додатно „подгреје“.

Нова година обично наметне нека нова очекивања, промене на боље и слично. Нећемо крити да се и ми томе надамо, јер како бисмо другачије напредовали. Како је Јануар у знаку најлепших празника, и ми смо у том расположењу започели 2017-ту, у коју много верујемо.

На радном репертоару су прилично захтевне вежбе у пару: Шта ти је – Ништа, Пожури – Хоћу, Дај – Не дам, у којима партнери граде ситуацију користећи се само поменутим речима.

Ту су и вежбе Сценског покрета, кроз које артикулишемо физичку радњу, у десет до петнаест покрета, затим увођење у свет Животиња и њихових карактера. Импровизације као доминантна вежба за примену и освешћивање свега усвојеног, део су сваког часа.

Нове стипендије, наравно нису изостале. Највреднију тројку, овога пута чине Кристина, Давид Б. и Матеја.

Кристина Јовановић

Кристина Јовановић, Студио Кадар 24

Кристина Јовановић је с почетка врло стидљиво улазила у процес рада, да би наједном њен таленат пукао и распршио се у мноштво занимљивих и драгоцених тренутака.

Искрена, радознала, спремна на нове изазове, из часа у час напредује брзином светлости. За једну тринаестогодишњакињу одлично препознаје и артикулише емоције. Отворено стаје на пут проблемима и о њима говори. Увиђа грешке и не „претрчава“ преко њих. Маште јој не недостаје. Храбрости да уђе у нешто ново, такође.

Посвећено приступа задацима, а у недостатку идеје ипак иде даље, стрпљиво и сигурно. Као добар слушалац, врло је пожељан партнер на сцени. Несебично даје свој максимум и тиме увек и мање заинтересованог партнера покрене. Педантна, прецизна и дружељубива млада дама, прави је драгуљ у нашем тиму.

Давид Борота

Давид Борота, Студио Кадар 24

Давид Борота је са нама, као и Кристина, од ове сезоне. Страшно занимљив дечак, који је у Кадар 24 дошао са жељом да се бави монтажом и веб дизајном.

Пошто је процес рада у нашем Студију такав да сви морају проћи кроз све фазе и области рада, испоставило се да ни његов дар за глуму није безазлен. Штавише, глумом је успешно и врло брзо почео да превазилази стидљивост. Он сам то тврди, а и ми смо то увидели.

Иако је визуелан тип, открио нам је да је и колико је емотиван. Веома добро прихвата сваку вежбу, иако поједине не мора да ради уколико не жели. Такође је одличан слушалац и један од ретких, који невероватно добро умеју да отрпе радњу на сцени.

Маштовит, духовит и ненаметљив, прави је одмор за уши и очи. Лепо је васпитан, поштен, некада и превише тих, али бучни Кадровци ће му свакако бити од помоћи, као и он њима.

Матеја Мутаповић

Матеја Мутаповић, Студио Кадар 24

Матеја Мутаповић је ретко луцидно, креативно и ослобођено младо биће. Са нама је већ трећу годину, на нашу огромну срећу. Тренутно је једини ученик Четврте школе у Студију. Један али вредан!

Када је први пут дошао на аудицију, знали смо одмах да ће ући у тим, јер је вишеструко талентован. Тада нам је рекао да је са својим другарима снимио десетине епизода серије, и то хорор! А када смо видели неке од њих, остали смо без текста.

Та радост због сазнања да заиста има деце која се предивно играју, не може да се плати! Идеје с којима он стаје на сцену неретко нас остављају без даха. Без страха да проба све што му падне на памет, али ипак добро промишљено, приређује нам незаборавне комичне тренутке.

Просто је немогуће да његове вежбе прођу без смехотресног удара на све нас. Уз то је и врло пристојан, дискретан и пажљив. Право је уживање радити са њим и због тога смо неизмерно захвални.

Нешто за крај

Овај “трио фантастико“ је креативно и вешто прошао кроз разнолике вежбе изучавања Радње – физичке, беспредметне, говорне, Осећања сценског простора, Анализе филмова, (…)

Неке од најуспелијих, публика ће имати прилику да види на нашем Јавном часу. О том – потом.

Ми настављамо свој пут, ишчекујући нове таласе инспирације, који ће нас продуктивним радом одвести до нових стваралачких задовољстава.

Види и ове приче...