Није шала – Срећан рођендан!

Срећан рођендан! Замислите, једног дана упалите свој рачунар на миг и притиснете Гугл на свом холограмском монитору. Пуф, кад оно на насловној страни – Кадар 24 век постојања. То би требало да се догоди 1. априла 2112. године.

Није шала – напунили смо четири године. Што би моја госпођа Јована рекла: „кадар, по кадар…“ изгурасмо ми цео мандат. Додуше, било је и пауза. Али, „и пауза је музика.“ Ово није рекла Јована.

Када смо (поменућу је још само сада и тиме задовољити „златно правило“ драматургије) Јована и ја донели коначну одлуку – покрећемо Кадар 24! нисмо знали да смо још нешто покренули – наше родитељство.

Заједно са Кадром, долазио је и наш син Михаило, тако да смо од самог почетка имали и његову помоћ. Вест да ћемо постати мама и тата, могла је само да нам улије још више жеље, мотива и снаге да радимо са децом из чувене ваљевске Четврте школе – ОШ Нада Пурић.

Насмејана Дама у улози Директорке школе нам је широм отворила врата – Ана Савковић је наш „четврти мускетар“. Тако је Четврта школа постала креативна база студија Кадар 24.

„Све остало је историја!“

Много бистре воде ће реком Градац да протече до ове реченице. Још увек стварамо ту историју и дубоко верујем у њу, јер је пишу победници – деца!

Радост игре, неспутана машта и још свакојаких безазлености чине највећи тријумф у животу – детињство. Признајем, ми матори то често заборавимо, као да никада у свом животу нисмо били привилеговани да будемо дете.

И овај наш Кадар 24 је, на неки начин, као дете. Четворогодишње. Зубићи одавно порасли, трчимо и падамо увелико, знамо да цртамо, причамо… Само, нисмо прележали све дечје болести. Полако, има времена. До тада ће нам помоћи нове генерације деце, жељне да се играју и уче о позоришту, филму и телевизији, интернету!

Није шала. Срећан рођендан!

Види и ове приче...