Нова сезона

Нова сезона за десетку!

Нова сезона почиње! Ове године КАДАР[24] слави своју прву деценију постојања. 10 година је, откако смо априла 2012. године закуцали на врата Четврте школе и она нам се отворише.

Прва сезона је укључила ученике ове школе и на неки начин била експериментална. Зато је испрва и назван „Лабораторијум позоришта, филма, ТВ и интернета Кадар 24”. Беше то дугачак назив, али врло задовољавајућ и охрабрујућ почетак. Постепено смо проширивали сарадњу на ваљевске основне, а потом и средње школе. Прерасли смо у Студио КАДАР[24].

Током свих тих година, КАДАР[24] је био уточиште радости и игре многим клинцима града Ваљева. Преко хиљаду деце је прошло кроз процес аудиције, а више од три стотине девојчица и дечака је заслужило „титулу” Кадровца. Спонтано је међу њима настала парола – Једном Кадровац, увек Кадровац. Па, куд ћеш веће среће, него кад се тако нешто изроди међу децом!

Те фамозне 2020. године када се читав свет окренуо наглавачке и ни гравитација му није помогла, нова сезона је била (пре)спремна за 1. април. Елем, није га дочекала. Сви знамо и зашто. Када је ситуација мало олабавила, ми и даље нисмо могли да крочимо у нашу базу – свечану салу Четврте школе. Компромисе са пресељењем у други простор нисмо хтели да правимо, а онлајн часови нису долазили у обзир. Можда смо мало „тврди”, али ред је ред.

Почиње нова сезона!

Васиона се ове школске године смиловала, те нова сезона у Студију КАДАР[24] поново почиње. На свеопшту срећу, срећу, радост! Настављамо где смо стали. Две године старији, искуснији и игре жељнији. Стрпљиво смо сачекали тренутак када ћемо поново дисати, откривати и стварати са Кадровцима. Апсолутно посвећени свакоме понаособ – до „даске”.

У нашем фокусу је одувек Дете, са свим оним што краси његов чист и раскошан хабитус. Радост игре је оно на чему темељимо свој рад. Спецификум Студија КАДАР[24] јесте да свако Дете има јединствену прилику да се опроба у различитим областима. Штавише, то нам је пракса. Није важно да ли некога занима глума, режија, снимање камером, монтажа, или писање сценарија. Кроз циљано осмишљен програм, сваки Кадровац има могућност да открије и неке своје нове, досад неуочене афинитете. То и јесте циљ, у неку руку. Да кроз плански конципиране вежбе на часовима откривамо нове таленте, усвајајући додатне вештине, које ће касније бити итекако потребне у свакодневној комуникацији, на било ком нивоу.

Насловна шпица за веб емисију „ПеРсПеКтИвА”

Култура и елементарно познавање медија и начина на који сваки од њих функционише у данашњем свету, такође су неизоставан део програма Студија КАДАР [24]. Претходних година смо имали сјајну сарадњу са ТВ ВА плус, што ћемо и наставити. Портал КАДАР [24] се полако, али сигурно позиционира у непрегледном веб пространству. Идеја да деца и млади буду кључни аутори свеукупног садржаја пласираног на нашем Порталу, добија замајац и тек ће достићи свој врхунац. Самим тим, нова сезона постаје још узбудљивија, јер имамо медиј који отвара пут да целокупан ангажман и стваралаштво деце и младих у Студију буде још видљивије ширем аудиторијуму.

Видео продукција је посебан сегмент у оквиру програма Идеје крупног плана КАДАР [24]. Искуство које ће сваки полазник стећи у овој области је, такође непроцењиво. У ери дигиталног, када индивидуалност и „селфи психологија” узимају маха, ми настојимо да све технолошке предности окренемо у корист добра и промовисања исконских вредности. Да заједно долазимо до снаге тимског духа, инсистирајући на развоју критичког мишљења и широком спектру различитих знања.

Нова сезона – пуна озона

Познато је да је после кише велика концентрација позитивних јона у ваздуху, те се зато тада и препоручује шетња. Некако и нова сезона у Студију долази као после кише. Сачекали смо да прође и коначно можемо дубоко да удахнемо. Скупили смо довољно енергије да спремно закорачимо у нове, неизвесне тренутке који доносе само и искључиво срећу и неисцрпан извор радости. Љубављу и разумевањем, отвореног срца ширимо руке ка новим талентованим и инспиративним младим људима.

Истини за вољу, много посла је пред нама. Пуно тога смо замислили и имамо жељу да све и реализујемо. Позоришна представа, кратки играни филм, ТВ емисија за децу и неколико веб серијала за Портал су пред нама. Можда звучи преамбициозно, али „све се може кад се мале руке сложе”. Ресурсе имамо, искуства такође, знање сваким даном надограђујемо, учећи и од најмлађих. Љубави и идеја не недостаје. Уз вољу и жељу да и ова нова сезона подигне лествицу за степен више од претходне, верујемо да можемо све и остварити.


проф. Снежана Ђурђевић

„Моја ћерка Ленка се са сваког часа враћала са пуно утисака и лепих искустава. Кадар 24 је помогао полазницима да стекну како потребно самопоуздање у том узрасту, тако и знање и вештине у области глуме, јавног и сценског наступа. Поред дивног дружења, Јована и Немања су и утицали на одрастање све деце. Увек је зрачила позитивна енергија са њихових часова, а сами осмеси деце када излазе са истих су то и доказивала.”


Зато, најдражи и најлепши свете, похитај на страницу „Пријава” и заузми своје место под КАДАР [24] небом. Пријави се и дочекаћемо те на аудицији, онако како заслужујеш. Уз широки осмех, од срца, у доброј, креативној атмосфери. Твоје је само да дођеш, па ако ти се и не допадне, опет ћеш бити богатији за нова познанства и неке шашаве тренутке који су код нас нормална појава.

Буди кадар, као што већ јеси.

Види и ове приче...