Важно је бити насмејан

Матеја Мутаповић, од милоште звани Мутаповац, уопште није дошао у Студио Кадар 24. Он је већ био ту, тачније у Четвртој школи од које ће се убрзо и опростити као ђак.

Он припада другој генерацији Кадроваца. Прошао је свој пут и са трећом, а видим га и као неизоставног члана Четврте Генерације. Без сумње, он је једно од деце која дају потпуни смисао постојања Студија Кадар 24.

На самом почетку, у експерименталној фази идеје К24, радили смо само са децом из Четврте школе. Од четвртог до седмог разреда. Погрешили смо – Матеја је тада био трећи.

Матеја нам стиже…

2014. године поновили смо исту грешку, али овога пута Матеју смо видели на аудицији. Појавио се заједно са четири стотине и шеснаесторо клинаца из пет ваљевских основних школа.

У ужем избору нам је мирно саопштио:

Са својим друштвом снимам серију и филмове. Снимили смо двеста епизода.

И ми смо га примили. Јер то није једини његов таленат. Касније, када смо се упознавали са генијалним писцем Хармсом, наш млади пријатељ се потпуно откачио.

Охрабрен радошћу игре, потпуним безазленством и својом природношћу, Матеја је наставио да похађа Кадар 24. Још блиставији, енергичнији и луциднији – плени! И на сцени, и на великом платну. А мали екрани га обожавају.

На крају, без своје кривице, звучаћу парадоксално – Матеја Мутаповић се још увек стиди. Не због своје несигурности, већ због домаћег васпитања. Он је невероватно талентовак дечак, али и скроман, ненаметљив.

За мене је то врлина. Охрабрује што то препознају и његови другари из Студија Кадар24.

Матеја, срећан ти рођендан.

 

Види и ове приче...