Scenario za kratki igrani film

Сценарио – велико финале!

Сценарио за наш кратки играни филм открива наслов – m_123

По Ивиној идеји, заједничким креативним снагама развијали су га Катарина Радмиловић, Матеја Мутаповић, Давид Борота и сама ауторка – Ива Лазаревић. Јована и ја смо били ту да помогнемо колико и како деца хоће.

Љубазношћу људи из Центра за културу, имали смо дивне услове за рад. Сам простор сцене ЦЗК Хола нам је био веома инспиративан. Завеса, рефлектори, мала сцена, филмске и џез фотографије поспешивали су нашу машту.

Ово је наша прича

Ликови и догађаји наше приче су са лакоћом заузимали своје заслужено место у нашем сценарију. И када нам се чинило да запињемо, или шлајфујемо у месту, дешавало се чудо – ликови су оживљавали, градећи невероватне заплете.

Требало је само кренути, започети причу и расписати се… Паметно, али наивно и безазлено – дечје. Искрено и храбро, проналазили смо драмске чворове и препознавали биографије ликова. Нисмо спутавали идеје нити своја надахнућа, али смо поштовали драматургију. Увек.

Четири радна дана су била сасвим довољна да се припремимо за ”креативно куцкање”. Наш сценарио је спреман да са екрана пређе на папир. Одмах за њим, следи књига снимања, филмски сет и монтажа.

Бесплатан програм за скупу идеју

Писање филмског сценарија има своје законитости. Једна од њих је и форма написаног сценарија. За то вам, свакако, може помоћи један бесплатан програм – WriterDuet.

Интуитиван и лаган за коришћење, овај програм вам нуди доста опција за рад. Можете га користити и у тиму, а палета бесплатних алата задовољиће и веома захтевне кориснике.

У сваком случају, ваша филмска прича ће моћи професионално да се забележи. И то бесплатно! Нама је изузетно помогао у раду, а верујем да ће га многи од вас користити. Важно је само да имате своју филмску причу.

Ми имамо своју.

 

Види и ове приче...