Распуштени у акцији

Заслужени ђачки одмор се  увелико осећа на улицама града. Школско звоно је утихнуло, ходницима одзвања само тишина. И наша Славица је на одмору.

Јул је раширио своја крила, а ми смо распаковали опрему и дали се у активан и креативни одмор. Месец дана овог варљивог лета посвећујемо искључиво снимању и раду са камером.

Стара гарда је већ искусила те чари, у доброј мери. Поседују одређено знање и елементарно познавање сниматељских законитости. Глума пред камером им није страна. Њих очекују неки нови изазови.

Распуштени у акцији, а камера их воли

Кадровци који су у тиму од ове сезоне, лагано улазе у овај свет. Допада им се и одлично се сналазе. Углавном их подједнако привлачи и позиција испред, али и иза камере. Добро се осећају у кадру и схватају суштину те врсте  израза.

Као и увек, сваки Кадровац пролази све фазе процеса. Од постављања камере, намештања кадра, вођења рачуна о свим техничким детаљима, о глумцима и њиховој игри… Природно, неки од њих се боље сналазе са камером, неки обожавају да пецају тон, а неки би само да глуме.

Играмо се и напољу и унутра. Главу ће нам у овој авантури чувати кров Центра за културу. Бићемо распуштени у акцији!

Снимање у ЦЗК Ваљево

Ова летња фаза упознавања филма и телевизије јесте озбиљна припрема и увод за снимање нашег кратког играног филма, по Ивиној идеји. Сценарио увелико пишемо и он већ има сигурне линије развоја радње. Прича је веома интригантна и стога се не сме испустити ни један кончић.

Осу акције смо раширили и ушли у реализацију наших малих, али наших снова. Једна по једна радост се нижу. Нећемо стати. Има много нетакнутих стаза које би требало утабати и осигурати пут.

Ко је кадар за Кадар – кадар је да сања.

Небо је граница.

Види и ове приче...