Alike – кратки анимирани филм

У брзом и пословном свету, један отац по имену Копи (Copi) труди се да васпитава свог сина Пејста (Paste) и изведе га на прави пут. Да ли он то ради на прави начин, открићемо у анимираном филму кратког метра – Alike.

Ових дана интернетом, тачније друштвеним мрежама, кружи бесплатан видео који су аутори поделили са светом. Међутим, мало се зна о овом филму. Поред најдобронамерније препоруке да погледате ово остварење, желим са вама да поделим и неке занимљивости.

Alike – Важна је идеја

Кратки анимирани филм Alike нам долази из Барселоне (Шпанија). Његови аутори су Данијел Мартинез Лара и Рафаел Кано Мендез. Ова идеја им се крчкала више од четири године. Уз помоћ бивших студената из школе анимације Pepe School Land успели су да заврше своју причу. Оно што је најинтересантније у свему, користили су бесплатне алате за 3Д анимацију – Blender. Можете и сами претпоставити да су чланови екипе велики љубитељи Линукса.

Дакле, и овде се потврдила она Његошева – Бој не бије свијетло оружје, већ бој бије срце у јунака. По свему судећи, аутори овог филма су јунаци великог срца. Успели су да нам у осам минута скрену пажњу на опасности модерног живота и подсете насчовек заслужује слободу!

Да ли сте знали да су и Кадровци снимили свој први филм?

Ретка су деца која имају ту привилегију. Зато смо ми на нашу поносни. Лавовски су издржали све изазове које доноси свако снимање филма. Пре свега, огромно стрпљење.

Погледајте филм – Alike

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=kQjtK32mGJQ[/embedyt]

Корисни линкови

 

Види и ове приче...