Април у кадру

Април – Коначно можемо да кажемо да је пролеће потпуно стигло под ово наше парче неба. Безброј нијанси зелене и многих других боја, прави су одмор за очи.

Месец април је за нас нарочито посебан. Тада се родио наш Кадар 24. Пре тачно 5 година, 1. априла 2012. године, кренули смо у спровођење мисије, са ученицима ОШ „Нада Пурић“.

О нашим почецима сте већ имали прилике да читате. Овај мали, али значајан јубилеј нашег тима обележићемо разним активностима.

Прва међу њима биће Јавни час, на коме ће се широј публици представити трећа генерација полазника Студија. Приказом одабраних вежби које смо обрађивали од почетка ове радне године, видећете делић онога чиме се бавимо и упознати талентоване Кадровце.

Ни овог јубиларног месеца нису изостали стипендисти. Креативни борци који су се издвојили оставивши снажан утисак, су Катарина Радмиловић, Никола Радосављевић и Лука Плавшић.

Катарина Радмиловић

Катарина Радмиловић, Студио Кадар 24

Катарина Радмиловић је искуство на даскама које живот значе стицала још у периоду обданишта. Помало стидљива, фино васпитана девојчица дуге црне косе, занима се за глуму.

Њен глас је веома снажан, а њена појава стамена, иако често провири она стидљива Каћа која се пита – Да ли је ово сад било добро?

За њу можемо рећи да је наш притајени тигар – скривени змај. Готово увек изненади на сцени – не само публику, већ и партнере.

Открила нам је дар за имитације. Имала је фантастичне вежбе и насмејала нас до суза. Искрено и посвећено. Воли да говори поезију и та њена љубав ју је и одвела прошлог месеца, на Окружну смотру рецитатора.

Ми ћемо свим срцем навијати за њу и помоћи јој колико год можемо. Свакако је она већ наш понос и дика.

Никола Радосављевић

Никола Радосављевић, Студио Кадар 24

Никола Радосављевић, звани Рус, је наша чврста веза са духовношћу и братском Русијом. Не само што је рођен у Москви, већ води чувено лелићко порекло.

Симпатични и шармантни седмак је наш вечити извор радости и смеха. Скоро нам је открио да га поред глуме интересује и монтажа. Озбиљно се бави и стрељаштвом.

То се кроз прецизност и одличну концентрацију коју поседује, огледа и у његовим вежбама. Врло је осећајан, маштовит и аналитичан. За своје године и прилично зрео. Радознао, уме да слуша, али и да буде иницијатор акције, увек кад затреба.

Невероватно је комичан, што због свог руског акцента, што због јединствене појаве. Одлично се уклопио у тим и један је од оних полазника са којима сви радо сарађују.

Оригиналних идеја му никада не недостаје, а игра је његова територија. Зато и јесте ту са нама и чувамо га, охрабрујемо и негујемо свим снагама.

Лука Плавшић

Лука Плавшић, Студио Кадар 24

Лука Плавшић је један од наше браће Плавшић. И стварно је плав, и по много чему специфичан. Поред позоришне сцене, где ужива и одлично се осећа, Лукине изведбе често нагињу филмском изразу.

Сугестивност и минимализам израза су његови главни адути. Поред тога, камера ће га обожавати. У то смо сигурни.

Лука је скоро почео да открива и једну врло суптилну, изразито емпатичну страну своје дечачке личности. На први поглед делује хладано и полузаинтересовано.

Уствари, све савршено упија и само нам сервира гомилу искрених емоција, кад се најмање надамо. Физички је врло спретан и издржљив. Не прича много, слуша и памти.

Нешто за крај

Како време одмиче, Кадровци постају све зрелији и опуштенији. Сваког часа деси нам се понеко мало чудо, вредно уложеног труда и енергије.

Чак и онда када је пут тежи, остајемо на њему и одлучно идемо ка циљу. Толико смо бар научили – награда никада не изостане.

Настављамо даље. Очекују нас важни послови – снимање кратког играног филма, припрема за ТВ емисију и веб премијера нашег новог портала.

Види и ове приче...