Последњи месец прошле године био је први у коме се једна од најстаријих цивилизација сусрела са новим микроорганизмом. Непознати непријатељ познате врсте раширио се целим светом, па је стигао и до нас. Од данас, наизглед све је стало.

У стварности то баш и не изгледа тако, како би требало да буде. Ми смо, људи овог поднебља чудан сој. Али, овог пута није шала. С тим у вези, Студио Кадар 24 ће своје креативне планове и идеје реализовати само у оквиру интернета. Нормално.

А како бисмо другачије? Пожељно је да потпуно зауставимо сваки вид окупљања. То смо и урадили. Самим тим и аудиција за упис нових чланова се одлаже. О том – потом. Време ради за нас.

То, наравно не значи да ћемо се шћућурити у неки мрак и чекати док опасност прође. Не. Врло активно ћемо пратити сва дешавања, и креативно реаговати на њих. Настављамо са нашим веб вињетама У једном кадру. Писаћемо и снимати неке нове НАШЕ ПРИЧЕ. Бавићемо се изградњом портала и развијати нове садржаје за наше онлајн царство. Кад се мора, није тешко… Али, кад се воли, још је лакше!

Дани пред нама

У предстојећим данима ствараћемо и развијати нове начине рада. Ово је и за нас посебан изазов, јер започети процес са старом гардом Кадроваца желимо да наставимо. Срећа, те нам је круг деловања толико широк и можемо да се играмо до миле воље.

У уметности је спас. Период који нам предстоји за многе неће бити нимало лак. Историја нас, пак подсећа на много највреднијих дела, насталих управо у сличним временима. Када су цивилизацију задесили најтежи догађаји, писци, сликари, песници, вајари … су баш тада изнедрили нека од највећих дела светске уметности.

Зато ћемо се потрудити да у овим недељама, а можда и месецима покушамо да бар на трен дотакнемо уметност. Изоловани, али слободних идеја.
Нормално, све у складу са тренутном ситуацијом.

Кад се мора, нема много избора. Поштујмо све одлуке и придржавајмо се препоручених мера. За наше добро.

 

Јована Л. Мирковић

Јована Летић Мирковић је дипломирана глумица. Уметнички је директор ПАРАДОКС групе. Са Немањом има сина Михаила.